Prázdniny sú časom oddychu, zábavy a zážitkov – sú spojené s príjemnými pocitmi. Tie sme chceli priniesť aj pre naše Janovské deti, ktoré tento rok boli súčasťou 1. ročníka denného tábora zorganizovaný bohoslovcom fr. Benediktom Kočambom a p. Máriou Čisarikovou špeciálne pre ne.

V dňoch 5.8. – 9.8.2024 bol pripravený bohatý program, kedy si mohli zasúťažiť, zahrať si známe aj úplne nové hry, či trošku potrápiť hlavičky hlavolamami a logickými úlohami.

Kvôli stavebným prácam v Janovciach sa tábor konal v našej farskej obci, v areáli fary, kde nás prichýlil náš d. o. Patrik (úprimné Pán Boh zaplať). Poďakovanie patrí aj rodičom, ktorí pomohli organizátorom pri každodennom prevoze deti do Kobýl.

Odštartovali sme ho spoločnou sv. omšou vo farskom kostole a zakončili „doma“ poobedňajšou sv. omšou, pred ktorou sa deti pomodlili aj Korunku Božieho milosrdenstva.

Téma tábora „Malý-veľký misionár“ mala nabádať deti k zisteniu, že všetci sme a vieme byť misionármi práve tam, kde sme – či už doma, v škole, v práci, pri stretnutí s kamarátmi, pri pomoci rodičom. Pomocou misijného ruženca sme sa „zastavili“ na 5 kontinentoch a každý deň sa dozvedeli o určitom svätcovi, ktorý z daného kontinentu pochádzal.

Deti sú úprimné a ich spokojné tváre sú najlepším odrazom toho, ako im na tábore bolo a preto veríme, že budú spomínať na tento požehnaný čas len v dobrom.

Otília Kočambová, animátorka Janovce

Rímskokatolícka farnosť Obetovania Panny Márie
Sv. omše naživo
Pripomienky